Homepagina > Audio & video software > Andere

Andere

Laatste toevoeging : 22 mei 2016.

Artikelen in deze rubriek

 • OSX low latency driver voor EMU 0404

  22 mei 2016, door wim

  Deze driver is een low-latency driver, bedoeld voor sommige EMU interfaces. De originele driver van Creative zelf werkt niet voor iedereen even goed en heeft een behoorlijke latency.
  Deze driver werkt ook voor El Capitan, maar met een hogere latency. Wouter, de auteur werkt er aan, maar vermoedelijk is dit een OS rariteit en niet direct iets dat Wouter zelf kan fixen.
  De kernel extensie en plugin zijn in de eerste plaats bedoeld voor de Creative Labs EMU 0404 USB, maar werkt ook met de (...)

 • Audiobus

  14 januari 2016, door wim

  Audiobus maakt live audio streaming tussen iOS apps een realiteit. En vandaag is zowat elke serieuze audio app geschikt om gebruikt te worden met audiobus, getuige deze lange lijst.
  Audiobus en Audiobus Remote vereisen minimaal iOS 5, dus ze werken ook op wat oudere iPads en iPhones.
  Ondertussen is er ook Audiobus Remote, dat toelaat een tweede iOS device te gebruiken als control pad via BlueTooth LE.
  AudioBus in Apple’s appstore.
  AudioBus Remote in Apple’s (...)

 • Leap Motion controller

  6 januari 2016, door wim

  De Leap Motion controller is een muis besturing die in drie dimensies de stand van je handen inleest. De Leap kost 89 € en werkt met Windows en OSX.
  De controller wordt via USB op de computer aangesloten, net als de meeste andere HID controllers. Vermits hij zich gedraagt als een muis. werkt hij in principe met alle programma’s op je computer.
  Je gebruikt deze controller net zoals een dirigent een orkest "bestuurt". Met je handen. Dat werkt tot op één meter afstand van dit apparaatje. En het (...)

 • Praat

  17 september 2015, door wim

  Praat is een audio analyse programma voor fonetische research, geschereven door Paul Boersma en David Weenink van de afdeling Fonetische Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Praat is beschikbaar voor Windows, OSX en Linux, FreeBSD, SGI, Solaris en HPUX.
  Praat is helemaal command-line achtig. Geen plaatjes, wel formules. Versterk het geluid met 6dB, wordt ingetikt als "self * 2". "Self" is dan het geselecteerde audio object, "* 2" betekent "maal twee", ofte + 6dB.
  Dat betekent (...)

 • MuseScore

  2 september 2015, door wim

  MuseScore 2.0 is een belangrijke vooruitgang. Er zijn tal van nieuwe features toegevoegd aan een al vrij complete score editor. Het programma is beschikbaar voor Windows (7, 8 en 10), OSX (10.7 en hoger), Linux (Ubuntu, Arch, Debian, Fedora, Mageia, openSUSE, PCLinuxOS en Gentoo) en BSD (OpenBSD, FreeBSD en DragonFly).
  MuseScore is gratis.

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0