Homepagina > Audio & video software > DAW > Ardour

Ardour

Laatste toevoeging : 12 juli 2010.

De OSX versie is zowel voor Intel Macs als voor de wat oudere PPC machines beschikbaar. Het is "donation ware", wat betekent dat je iets moet geven voor een volledige versie. Kies je ervoor niks te betalen, zijn enkele leuke functies niet aanwezig, maar het is nog steeds een volledig werkend professioneel DAW. Zelf stellen de ontwikkelaars 45 US$ voor, wat zeker niet overdreven is.

Je kan Ardour hier downloaden.

Plugins

Op OS X kan je LADSPA en LV2 plugins gebruiken, maar natuurlijk ook AU plugins. Vanaf de versie 2.8.5, geeft Ardour ook tempo en meter informatie door aan AU plugins.

Op Linux, vanaf versie 2.5, kan je LADSPA en LV2 plugins gebruiken.

Jack

Ardour gebruikt voor het routeren van audio op de computer Jack. Jack is een open source gratis audio router die z’n deugedelijkheid bewezen heeft en het makkelijk maakt om een audio stroom naar of van een ander DAW te sturen. Hiermee kan je bv. audio opnemen vanuit je browser, bv. van youtube of een Internet radio station. Maar je kan evengoed de audio doorsturen naar een andere audio interface dan degene die je binnen Ardour zelf gebruikt.

Handleiding

Een volledige handleiding is online beschikbaar. Als je nog niet zeker bent of je Ardour wil gaan gebruiken, is het de moeite deze door te nemen.

Artikelen in deze rubriek

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0