Homepagina > Blog

Blog

Laatste toevoeging : 26 december 2015.

Artikelen in deze rubriek

 • Nic’s voices

  26 december 2015, door wim

  "Voice artists" of "voice actors" zijn een bekend fenomeen in de Engelstalige wereld. Ze lenen hun stem voor tekenfilm figuren, reclame of gewoon voor een documentaire. In Vlaanderen is het een minder bekend fenomeen, omdat nog steeds de meerderheid van de tekenfilms nagesynchroniseerd worden in Nederland, met Nederlands talent. En voor gewone films hebben wij gewoon ondertiteling. Niet alleen is dat goedkoper, het stelt ook geen probleem voor verschillende intonaties tussen Vlaams en (...)

 • Shrooms op de scope

  15 september 2015, door wim

  De meeste audio liefhebbers zijn wel bekend met de vector scope weergave van (stereo) audio. Je kan dat ook creatief zien en er tekeningen mee maken. Maar de combinatie van tekening met Lissajous figuren, opgewekt door een audio signaal dat nog lekker klinkt ook, had ik nog niet eerder gezien.
  Jerobeam Fenderson van jerobeamfenderson.net is er in geslaagd!
  Op Jerobeam Fenderson’s blog kan je meer uitleg vinden en ook een Pure Data project voor wie de golfvormen zelf wil opwekken.
  Je moet (...)

 • ISSE - Interactive Sound Source Editor

  7 augustus 2015, door wim

  ISSE is een thesis project van Harmonic Volt dat laat zien hoe je met een spectrale weergave van een geluid anders kan selecteren. Je kan bv. de stem en de instrumenten scheiden. Of je kan de vocals makkelijk weghalen. Achtergrondgeluiden verwijderen. De toepassingen zijn eindeloos. Klinkt ongelooflijk, ik weet het. Watch the video!
  Het is nog vroege software: versie alpha 0.2.0. Maar deze editor is zeker al stabiel genoeg om eens mee te experimenteren. En het is beschikbaar voor OSX, (...)

 • Sourceforge gooit Audacity er uit

  12 mei 2015, door wim

  We weten al lang dat Sourceforge, de gekende open source host, eigendom is van Dice, een uitgever. Het moet dus opbrengen. En blijkbaar kosten sommige projecten te veel?
  Niet alleen Audacity, maar bv. ook Libre Office en Gimp worden niet meer aanzien als een "Sourceforge project". En een hele boel andere ook niet. Hoeveel projecten getroffen zijn weten we niet.
  Sourceforge experimenteerde in het verleden al met "wrapping" van downloads in een dun, nutteloos, maar legaal schilletje van (...)

 • MaidSAFE, de eerste echte cloud?

  5 juli 2014, door wim

  MaidSafe is een opmerkelijk project met een actief forum. Het product zelf is er nog niet, maar werd wel al op grote schaal getest. Een eerste release wordt in juli van dit jaar verwacht.
  MaidSafe is open source en er is een api voor ontwikkelaars. Dat zou snel tot een grote variëteit aan toepassingen moeten leiden.
  De sociale, politieke en economische implicaties zijn mogelijk enorm. Net als bij bitcoin is er geen centraal beheer. Het systeem zou onkraakbaar zijn. En de privacy absoluut, (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0