Homepagina > Gear > Microfoons > Vintage > Condensator

Condensator

Laatste toevoeging : 1 april.

Artikelen in deze rubriek

 • Rode NT1

  14 februari 2012, door wim

  De Rode NT1 heeft de basis gelegd voor de reputatie van de opvolger, de NT1a. Het was voor zijn tijd een zeer geruisloze microfoon met een uitgebreid frequentie bereik. Hij werd ontworpen door de levende legende Jim Williams van Audio Upgrades. In 1977, het jaar van introductie, kostte hij ongeveer 550 US$ en dat was voor de kwaliteit dat deze mic bood ongehoord weinig.
  Volgens de ontwerper, Jim Williams, werd hij gebouwd met super low-noise Hitachi transistors en een Siliconix rf JFET. (...)

 • Neumann KM84

  5 maart 2011, door wim

  De Neumann KM84 was een kleine revolutie; niet alleen was het de eerste condensator microfoon in potlood formaat, het was ook de eerste met 48 V phantom voeding. Voordien was er het Duitse 12 V "Tonader" systeem. Voor het phantom voeding systeem dat vandaag standaard is (DIN 45596), is eigenlijk de Noorse TV NRK verantwoordelijk. Die hadden al in 1966, toen Neumann hen de KM84 voorstelde een centrale 48 V voeding voor de noodverlichting. En dat systeem wilden ze ook voor microfoonvoeding (...)

 • CAD M179

  2 maart 2011, door wim

  De CAD M179 was een groot membraan condensator mic met een traploos instelbare karakteristiek. Met een marktprijs van iets meer dan 150 euro en fraaie cijfers, is dit een opmerkelijk veelzijdige mic voor wie in de studio wil experimenteren.
  Over ’t algemeen klinkt de CAD M179 zeer vlak en neutraal. Alleen boven de 10 Khz loopt de curve wat op, maar storend is dat zeker niet. En op veel bronnen klinkt het gewoon goed, zodat je ’t niet eens hoeft te maskeren.
  Hij wordt met een anti-schok (...)

 • CAD Equitek E100S

  23 februari 2011, door wim

  De CAD Equitek E100S supercardioid condensator microfoon was een studio microfoon met opmerkelijke eigenschappen. Hij kostte ongeveer 800 US$ op de prijslijst, maar werd vaak voor minder dan 600 $ of 450 euro aangeboden. Vandaag is hij vaak belachelijk duur tweedehands.
  Daar waar de grille van de eerste E100 nogal opvallend goudkleurig was, is die van de nieuwere E100S ingetogen donker chroom gekleurd. De behuizing zelf is nog steeds sjiek zwart.
  Hij vertoont een lichte heuvel in het (...)

 • ADK S7

  30 november 2010, door wim

  De ADK S7 was een multifunctionele microfoon die geschikt is voor stem, overhead, versterkers, geluidsbronnen met zeer hoge geluidsdruk, enz...
  Met een prijs onder de 300 euro was de kwaliteit verbluffend.
  Deze microfoon werd geleverd in een zwart gelakt houten kistje met een anti-schok ophangklem. Technische gegevens
  Patroon: Cardioïd
  Gevoeligheid: 12 mv/Pa
  Impedantie: 150 ohm
  Signaal - ruisverhouding: 79 dB (A-gewogen volgens IEC 268-4)
  Eigen ruis niveau: 15 dB (A-gewogen volgens (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0