Homepagina > Elektronica DHZ

Elektronica DHZ

Laatste toevoeging : 14 maart 2016.

Artikelen in deze rubriek

 • OpenCV condensator meter

  15 november 2015, door wim

  De OpenCV meter is een Zwitsers Kickstarter project van Mathieu Stephan.
  Het is een kleine meter, die een computer met een Chrome app gebruikt als bediening. Daardoor kan veel meer gemeten worden dan de typische ESR, de waarde en soms de lekstroom. En je kan meteen een grafiek maken.
  Het is niet alleen open source hardware, maar werkt ook op Windows, Linux en Mac computers, zonder dat je een driver moet installeren. Je kan natuurlijk ook meetwaardes, curves en grafieken bewaren in een (...)

 • Printplaten laten maken op het net

  25 februari 2015, door wim

  Een schemaatje uittekenen op papier, of zelfs in een eenvoudig tekenprogramma, dat lukt iedereen. Zo gauw je echter een wat grotere schakeling ontwerpt, heb je behoefte aan een echt CAD programma dat gericht is op het tekenen van elektronische schema’s en het automatisch verwerken van het schema tot een print layout.
  Eens je je schema klaar hebt en je eerste prototype op een breadboard of ander "plankje" gebouwd hebt, wordt het tijd voor een echte print. En met je gerber bestand kan je zelf (...)

 • Killatone - DIY Auratone monitor

  21 februari 2015, door wim

  Wie een mid-monitor wil zoals de Auratone, dient over de nodige financiën te beschikken, tenzij je natuurlijk voor Behringer kiest. Want zowel de hedendaagse Avantone’s als de originele Auratones zijn peperduur.
  De Killatone is een betaalbare Auratone vervanger die heel eenvoudig te bouwen is. Er zit één luidspreker chassis in en een eenvoudig impedantie correctie netwerk.
  Wie geen schrik heeft van DIY kan met dit projectje aan de slag. Een paartje is te bouwen voor minder dan 125 euro.
  Dit (...)

 • Teensy Audio Lib

  5 oktober 2014, door wim

  De Teensy Audio lib is een unicum. Het is een library voor het Teensy ARM Cortex M4 platform in de Teensy 3. De Teensy is een microcontroller zoals de meer bekende Arduino en gebruikt ook de Arduino IDE die beschikbaar is voor Windows, OSX en Linux. Dit IDE laat toe code voor het platform te schrijven die dan via USB in de controller geladen wordt.
  Met deze library wordt de Teensy 3 een heus professioneel audio platform. Beperkt tot 2 kanalen en voorlopig nog enigszins primitief. Er is (...)

 • Behringer FCB1010 firmware

  10 augustus 2014, door wim

  UnO is een alternatieve firmware voor de Behringer FCB1010 MIDI controller. Behringer doet niks aan enkele bugs die er in zitten, dus besloot Xavier De Donder dat zelf te doen.
  Naast enkele bug fixes zijn er ook nieuwe features, zoals een echte "stompbox" modus. Een volledig overzicht is als pdf beschikbaar.

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0