Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > F

F

Laatste toevoeging : 1 december 2015.

Artikelen in deze rubriek

 • Foley

  1 december 2013, door wim

  De term "foley", komt van Jack Donovan Foley, één van de eersten die zelf geluiden produceerde voor film. Foley begon zijn carrière als stand-in en scenarioschrijver in de periode van de stomme film. Later begon hij effect geluiden te maken en hij legde de basis voor vele technieken die heel lang gebruikt werden bij live radio shows en in film. Sommige worden nog steeds gebruikt, maar vandaag worden de effecten natuurlijk opgenomen en beschikken de meeste producenten over immense bibliotheken (...)

 • Faulkner microfoon opstelling

  12 maart 2010, door wim

  =290

 • FLAC - Free Lossless Audio Codec

  11 maart 2010, door wim

  FLAC is een project van de Xiph.Org Foundation. Het is een compressiealgoritme om zonder enig kwaliteitsverlies (lossless) geluid te comprimeren en natuurlijk ook te decomprimeren. Het is een open-sourceproject gestart door Josh Coalson. FLAC haalt een compressie van zo’n 30 tot 50 %.
  FLAC wordt door velen aanzien als de beste methode om geluid te comprimeren. Naast gratis is deze codec ook nog erg (...)

 • FM - Frequentie Modulatie

  11 maart 2010, door wim

  FM is een recentere radio modulatie methode die, in tegenstelling tot AM, wel goed geschikt is voor weergave van muziek.
  Daar waar bij AM de sterkte van het zendsignaal gemoduleerd wordt, wordt bij FM de frequentie gemoduleerd. Dat zorgt er voor dat de ontvanger altijd een maximaal signaal aangeboden krijgt.
  Het nadeel is dat de ontvanger complexer en duurder is én dat de reikwijdte van de zenders minder is doordat die op een veel hogere frequentie werken.
  Die hogere frequentie is nodig (...)

 • Foldback - Talkback

  11 maart 2010, door wim

  De "Foldback" is geluid dat vanuit de regie ruimte terug gevoerd wordt naar de opname ruimte om daar weergegeven te worden op monitors of hoofdtelefoon. Dit gebeurt vooral bij studio opnames waarbij niet alle instrumenten of alle stemmen in één keer opgenomen worden.
  En het hoeft ook niet noodzakelijk muziek te zijn. In de filmwereld kunnen het even goed achtergrond geluiden of effecten zijn.
  Dit is niet beperkt tot muziek waarmee synchroon gespeeld hoort te worden, maar kan ook commentaar (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0