Homepagina > Gear > Microfoons > LDC

LDC

Laatste toevoeging : 23 februari 2017.

Condensator mics met groot membraan zijn wat minder vlak van frequentie curve, vooral in het hoog. Ze geven ook meer kleuring dan SDC’s. Dat maakt ze zeer gewild voor creatieve opnames.

Groot-membraan mics vinden vooral toepassing bij studio opnames met stemmen en snaar instrumenten.

Artikelen in deze rubriek

 • Aston Origin

  25 februari 2017, door wim

  De Aston Origin is een cardio condensator mic met een 1 inch goud opgedampt membraan. Vooral geschikt voor akoestische gitaar en zang, maar eigenlijk heel breed inzetbaar.
  Aston is zeer gehecht aan de "Britse sound". Hun lijstje met developers is dan ook niet min. En dat belooft.
  Door de input van veel professionals is ongeveer alles even doordacht aan deze mic. Zelfs de verpakking, want die is ecologisch verantwoord. Dat maakt dat je zou verwachten dat dit stukje engineering erg duur (...)

 • Townsend Labs Sphere L22

  15 augustus 2016, door wim

  Townsend Labs heeft een nieuw concept. Een mic met twee grote membranen, gekoppeld aan een plugin met virtuele klassieke mics, zoals de AKG C12, de Neumann U47 en U67 en nog wat andere.
  Op zich niet zo verbazend, maar je kan ook de patronen van de mics continu variëren. Van cardio naar acht, van mono naar stereo. En dat zelfs na de opname. En dat laatste is nieuw. Ze zijn niet de eersten met dat concept, maar wel één van de beter uitgewerkte.
  De mic is te bestellen, via een IndieGogo (...)

 • Lewitt Audio LCT550

  9 mei 2016, door wim

  De LCT 550 is momenteel de stilste microfoon ter wereld*, met 0 dB eigen ruis, zonder de capsule. Met capsule wordt dat 3 db, door de beweging van lucht moleculen in de nabijheid van het membraan. Koppel dat aan een hoge output en je hebt een winnaar. Z’n prijs van zo’n 700 euro mag dan ook zeer redelijk genoemd worden. De LCT 550 is een large-diaphragm (LDC) studio microfoon uit Oostenrijk met een groot dynamisch bereik, wat het toepassingsgebied heel breed maakt. Het is een cardioïd mic, (...)

 • Pearl Microphone Laboratory ELM-C

  19 februari 2012, door wim

  De Pearl Microphone Laboratory ELM-A, ELM-B gebruiken hetzelfde systeem, maar de A-versie is een stereo cardio en de B-versie achtvormig van patroon.
  Zeer ongewoon aan deze microfoons zijn de rechthoekige condensator capsules. Er zijn er twee, waarvan één het geluid levert en de andere gebruikt wordt om de richtingsgevoeligheid te bepalen. Ze kosten zo’n 5.300 euro.
  Ze worden geleverd in een houten kistje met bijbehorende anti-schok ophanging.
  Door de rechthoekige capsules is dit een (...)

 • Marek Design RS-1

  18 februari 2012, door wim

  De Marek-Design RS-1 is een uitzonderlijke mic. Uitzonderlijk stil, met een eigen ruis van 1,5 dB. Dat maakt hem meteen tot de stilste microfoon ter wereld. En de extreem hoge output zorgt ervoor dat je ’m zonder mic preamp kan gebruiken.
  Toen hij in 2005 uitkwam, wierp hij dan ook heel wat stof op in de pro-audio sfeer. Ondertussen is dat stof gaan liggen, mede door z’n hoge prijs van meer dan 5.000 euro, exclusief BTW.
  Deze mic heeft niet minder dan 6 mechanisch schakelbare patronen: Omni (...)

0 | 5 | 10 | 15

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0