Homepagina > Gear > Microfoons

Microfoons

Laatste toevoeging : 1 april.

Artikelen in deze rubriek

 • Dodotronic ultrasone USB mic

  21 oktober 2011, door wim

  De Dodotronic mics zijn heel apart. Het zijn ultrasone USB mics die tot 125 KHz reiken. Je kan er bv. vleermuizen mee opnemen. Om ze te horen zal je nog wel het geluid moeten terugbrengen naar een hoorbare frequentie, maar soms wil men alleen het geluid bestuderen, waarvoor deze mics perfect zijn. En voor een prijs van zo’n 250 tot 300 euro kan je ze moeilijk zelf maken, zeker gezien het feit dat er al een AD omzetter inzit. Ze zijn wel maar 16 Bits, maar voor de meeste toepassingen zou dat (...)

 • Sennheiser MKH

  6 oktober 2011, door wim

  De Sennheiser MKH geschiedenis begint met de Sennheiser MKH 404 en 405 in de glorious sixties. Dit waren de eerste condensator microfoons die een hoogfrequent signaal (8 MHz) gebruikten voor de polarisatie spanning van de capsule, wat een veel beter ruisgedrag geeft en bovendien ongevoeliger is voor vocht. Dat is natuurlijk vooral een voordeel bij mobiel gebruik buiten. En precies daarom zie je deze mics vooral bij TV en film producties. vooral de MKH416. Deze is tweedehands dan ook (...)

 • Nevaton

  5 oktober 2011, door wim

  Nevaton is een wat minder bekende Russische fabrikant van klasse mics. Ze maken een heel gamma, van redelijk betaalbaar tot redelijk prijzig. En natuurlijk hebben ze LDC’s, SDC’s, multi pattern, grensvlak, lavalier en zelfs een shotgun.
  Nevaton bestaat al sinds 1947 en deed vroeger vooral akoestische studies. Ze stonden mee aan de wieg van de befaamde LOMO 19A19 buizen microfoon. In 1991 werd Nevaton ltd. opgericht door voormalige ingenieurs van LOMO. De productie zit in Sint-Petersburg en (...)

 • Audio-Technica ATM250DE

  23 februari 2011, door wim

  Deze mic is vrij uniek omdat hij zowel een dynamisch als een condensator capsule herbergt. Daarbij zorgt de dynamische kant voor een zeer goed lage tonen gedrag, terwijl de condensator voor de rest zorgt. En vermits de twee elementen zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst zijn, zijn er weinig fase problemen. Dat maakt deze twee-in-één microfoon net iets universeler dan de klassieke kick-drum mic. De marktprijs schijnt momenteel iets meer dan 300 US$ te zijn. En dat is niet te veel, zeker (...)

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0