Homepagina > Audio & video software > Midi

Midi

Laatste toevoeging : 19 mei 2015.

Artikelen in deze rubriek

 • Imitone, een audio-naar-MIDI app

  19 mei 2015, door wim
 • CTRLR Midi editor

  17 september 2014, door wim

  Ctrlr ofte "controller" is een MIDI controller interface voor eender wat. Het open source programma draait onder Windows, Linux en OSX.
  In de dowload zit het programma als standalone, maar ook als VST plugin voor je favoriete DAW en voor OSX ook nog eens als AU plugin. Op de site zijn ook tal van "panels" te vinden, die kant en klaar zijn voor allerlei apparaten. Ctrlr ondersteunt ook nog eens de scripting taal LUA. Er is een aktief forum, waarop de developer zelf snel antwoordt op de (...)

 • MIDIbox Operating System

  27 november 2011, door wim

  Het MIDIbox Operating System is een systeem voor microcontrollers om ze als MIDI toepassing te kunnen programmeren en gebruiken.
  Het is het ultieme systeem voor wie zelf een MIDI controller, processor, synthesizer of sequencer wil bouwen. Het is volledig open en er zijn een massa kits voor beschikbaar.
  De kern was in het begin van het project een PIC. Maar ondertussen is dat al uitgegroeid tot een 32-bit ARM Cortex M3. Dit is dezelfde processor die in de Apple iPad gebruikt wordt.
  Er (...)

 • Midi monitor

  16 november 2010, door wim

  MIDI Monitor is een gratis hulpprogramma van Kurt Revis van Snoize, voor OSX dat toelaat Midi problemen te analyseren. Het toont inkomende en uitgaande MIDI berichten en laat toe deze te filteren en op een aantal manieren te visualiseren. Het is gemaakt door de maker van Sysex Librarian, waar het dan ook naadloos mee samenwerkt.
  Het MIDI events venster.
  Filter instellingen. (...)

 • SysEx Librarian

  28 oktober 2010, door wim

  SysEx Librarian is een gratis open source Mac OS9 en OSX gereedschap dat toelaat SysEx MIDI boodschappen te versturen, te ontvangen en te bewaren.
  Je kan het best gebruiken samen met MIDI Monitor, van dezelfde auteur.

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0