Homepagina > Gear > Microfoons > Piëzo

Piëzo

Laatste toevoeging : 6 april 2011.

Piëzo- of kristal microfoons zijn niet veel meer in gebruik. Alleen nog voor het bereiken van sommige effecten en als contact mics kom je ze nog wel tegen.

Ze zijn ook anders, in die zin dat een klassieke microfoon voorversterker er niet mee werkt. Ze zijn immers hoogohmig en geven vrij veel signaal af. Daarom passen ze beter op een instrument input.

Ze geven veel hoog en weinig laag, zelfs bij direct contact. Piëzo elementen zijn zeer gevoelig voor vocht en worden dus meestal ingegoten verkocht. Blote elementen zijn zeer goedkoop, maar niet geschikt voor gebruik buiten tenzij je ze zelf ingiet in vloeibaar rubber of kunsthars.

* Contact microfoons pikken geluid op door direct contact en niet uit de lucht, zoals andere microfoons. Toepassingen zijn detectie van fouten in verbrandingsmotoren, medisch, industrieel en bij onderwater microfoons of hydrofoons.

Artikelen in deze rubriek

 • SDT1 film microfoon

  6 april 2011, door wim

  De SDT1 film microfoon is een buitenbeentje. Het is een film microfoon met een kabel met of zonder jack stekker. Hij kost 32 $ zonder en 39 $ met stekker. Hij kan makkelijk bevestigd worden met dubbelzijdige tape. De film zelf is volledig afgeschermd doordat één zijde gemetalliseerd is.
  Het is de bedoeling om hem ergens op te plakken. Voor een muzikant is dat natuurlijk een instrument. Een technieker zou ’m kunnen gebruiken om een mechaniek, motor of ander toestel te monitoren. Zeer bruikbaar (...)

 • DACS piëzo contact microfoons

  8 maart 2011, door wim

  Contact mics zijn zeer interessant voor wie wil experimenteren met geluid. Ze pikken het geluid rechtstreeks op en je kan ze dus bv. op de klankkast van een instrument plakken. En natuurlijk ook ergens anders, zoals op een machine of mechanisme.
  DACS heeft een heel gamma aan contact microfoons met jack of XLR aansluiting. Sommige modellen hebben een voor-voorversterker met impedantie aanpassing, zodat ze meteen voor een standaard mic ingang met phantom voeding geschikt (...)

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0