Homepagina > Gear > Microfoons > SDC

SDC

Laatste toevoeging : 4 mei 2016.

Alle makers van condensator mics zijn ooit begonnen met klein-membraan mics. Deze afmeting geeft de beste verhouding tussen ruisbijdrage en vlakke frequentie karakteristiek.

Voor wie een zeer neutrale weergave zoekt, zijn SDC’s van Neumann, Schoeps en DPA de absolute top. Schoeps of DPA maken zelfs geen LDC’s. Niet geschikt voor neutrale weergave heeft hun uitgebreide research aangetoond.

Maar ook onder dat prijsniveau worden er heel lekkere SDC mics gemaakt. Vooral tussen de goedkope Chinese fabrikaten zit heel wat leuks. Maar ook kleinere producenten maken heel mooie dingen. En heel af en toe zitten daar pareltjes tussen die niet voor een groot merk moeten onderdoen. Alleen is de product spreiding erg groot. De ene mic is dus niet even goed als de andere.

Artikelen in deze rubriek

 • Timbre Tones Microphones

  4 mei 2016, door wim

  Timbre tones microphones is een Finse fabrikant van handgemaakte, betaalbare microfoons. De maker is Janne Koskela, een heus Lutheraans pastoor.
  De microfoons zijn gebaseerd op een Transound TSB-2555 capsule en de electronica is het bekende en beproefde "Alice" ontwerp van Scott Helmke.
  Vanaf 365 €, met keuze uit 6 edele houtsoorten voor de afwerking.
  In tegenstelling tot de klassieke "pencil mic" vorm zijn deze in de "lollipop" vorm van een LDC uitgevoerd. De Transound TSB-2555 is echter (...)

 • CAD GXL1200

  18 januari 2012, door wim

  De CADGXL1200 is een pencil mic met een kleine condensator capsule en een zeer vlak frequentie verloop. Dat maakt ’m tamelijk universeel inzetbaar en z’n US winkelprijs van zo’n 60 $ maakt ’m zeer betaalbaar. Het is alleen jammer dat er alleen een cardio versie van is en ook geen matched pairs. Nochtans heeft CAD met de CAD e70 een omni capsule in huis die fysisch past. Alleen is dat wel een heel geprononceerd klinkende omni.
  De CAD GXL1200 is geschikt voor opname van koren, orkesten, (...)

 • Sennheiser MKH418-S

  4 november 2011, door wim

  De Sennheiser MKH418-S is een stereo versie van de MKH418-P48-U3 en samen zijn ze de laatste telgen van de befaamde MKH reeks. Hij kost een kleine 1.400 euro.
  Deze stereo shotgun is vooral in de broadcast en film industrie geliefd. Beide zijn zijn microfoons met hoogfrequent voeding voor het condensator membraan.
  Bij dit systeem krijgt het condensator membraan geen gelijkspanning als polarisatie spanning, maar hoogfrequente wisselspanning. Meestal is dat zo’n 8 MHz. Een gevolg is dat de (...)

 • Sennheiser MKH416-P48U3

  4 november 2011, door wim

  De Sennheiser MKH416-P48U3 is de laatste versie van de befaamde MKH reeks. Het is een korte shotgun van zo’n 25 cm. Samen met de MKH418-S is hij de enige overblijvende van het oorspronkelijke, uitgebreide MKH gamma.
  De Sennheiser MKH816-P48U3 kost zo’n 800 euro, wat nog steeds goedkoper is dan de MKH8000 reeks. En dat is niet duur te noemen, want het zijn microfoons met hoogfrequent voeding voor het condensator membraan.
  Bij dit systeem krijgt het condensator membraan geen gelijkspanning (...)

 • Bova Ball

  17 maart 2011, door wim

  De Bova Ball is één van de allerbeste omni’s die je kan vinden. Teminste, voor luide bronnen, want daar is hij voor geconcipieerd. En de prijs is met een kleine 600 Canadese $ niet eens zo exotisch.
  Het is een electret mic, gehuisvest in een koperen kogelvormig huis. Hij is bedoeld om bij hoge niveaus zoals bij drums de transients onvervormd te vangen. Daarom is het element ook in een grote bol geplaatst. Dat geeft het minste reflecties en die storen vooral bij transient weergave. De (...)

0 | 5 | 10

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0