Homepagina > Audio & video software > Theater & licht

Theater & licht

Laatste toevoeging : 22 februari 2015.

Theater vereist weer andere software dan een studio. Er wordt vaak video, audio en lichtsturing gecombineerd. En alhoewel die ook bij live muziek terugkomen, is er toch een duidelijk onderscheid.

En dus hebben theaters ook eigen toepassingen.

Artikelen in deze rubriek

 • Lassi

  24 februari 2015, door wim

  De "Lighting Assistant" (of Lassi) is gratis software om de Lanbox te programmeren. Het werkt samen met de LCedit+ software die bij de Lanbox hoort.
  Lassi communiceert via ethernet met de Lanbox, niet via USB. Het programma zelf is in Java geschreven en draait dus op Linux, Windows en OSX. Het is volledig standalone en dus immuun van de Java versies die eventueel al op de computer geïnstalleerd zijn.
  Lassi laat toe om:
  cue lists te editeren
  logische kanalen aan DMX dimmer kanalen te (...)

 • Luminair voor iOS

  12 juni 2014, door wim

  Luminair is een app voor iPhone en iPad die lichtsturing via DMX doet. Ze is beschikbaar via de iTunes Store. Ze werkt niet alleen met DMX apparaten, maar bv. ook met de Philips Hue lampen voor thuis.
  Luminair laat ook toe je projecten op te slaan in de cloud. Apple’s cloud, natuurlijk. Het programma heeft ook een uitgebreide bibliotheek met definities voor veel gebruikte DMX apparatuur.
  Er is ook een bijbehorend programma voor OSX, LCompanion, dat toelaat zelf DMX profielen aan te maken, (...)

 • ELIOS Entertainment LIghting Open source Software

  11 juni 2014, door wim

  Elios 0.2 is open source en gratis licht controle software voor Windows, Linux en OSX. Het vereist Java en ondersteunt het Artnet protocol (DMX over ethernet). Het project is geschreven door Jeremie GASTON-RAOUL en Alexandre COLLIGNON.
  Bijzonder is dat Elios een ingebouwde webserver heeft. Je draait Elios op je computer, maakt instellingen aan op diezelfde computer, maar eens dat klaar is kan je het geheel bedienen via het netwerk, ook draadloos, eventueel vanaf een tablet of zelfs vanaf (...)

 • Q Light Controller Plus

  6 juni 2014, door wim

  Q Light Controller Plus is een open source en gratis DMX licht sturingsprogramma. Het is de opvolger van QLC. Het programma is beschikbaar voor OSX, Windows en Linux en komt met een uitgebreide bibliotheek (meer dan 360 apparaten en groeiend) van DMX apparaten. Apparaten die niet in de bibliotheek zitten, kan je makkelijk zelf toevoegen. Op het forum is er ook een speciale rubriek voor nieuwe "fixtures".
  Een webserver is ingebouwd, waardoor je alles draadloos kan besturen van op eender (...)

 • QLC lighting controller

  5 juni 2013, door wim

  QLC lighting controller is een open source app voor het besturen van licht- en effect installaties via DMX. Binaries zijn beschikbaar voor Linux, OSX en Windows.
  Jammer genoeg is dit project niet meer in actieve ontwikkeling sinds eind 2013. Het is vervangen door QLC+.

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0