Homepagina > Audio & video software > Video

Video

Laatste toevoeging : 25 april 2018.

Artikelen in deze rubriek

 • OBS - Open Broadcaster Studio

  25 april 2018, door wim

  Open Broadcast Studio is een veelzijdig open source programma dat screencasts kan opnemen en ook via internet uitzenden. Het is gratis en beschikbaar voor OSX, Linux en Windows.
  Er zijn ook, via het forum een behoorlijk aantal plugins voor beschikbaar.
  Sinds versie 20.0 ondersteunt OBS een modulaire interface. Je leest er hier meer over. Je kan ook diverse thema’s installeren om het uitzicht aan je wensen aan te passen.
  Features Stinger Transitions, alleen video, geen audio (zie video (...)

 • Open Shot

  10 mei 2016, door wim

  Open Shot is een open source video editor voor Linux, Windows en OSX. Het is in de versie 2 uitgegroeid tot een volwassen video bewerkings pakket. Mogelijkheden
  Support voor de meeste video- en audio formaten, gebaseerd op FFmpeg, waaronder HDV en AVCHD.
  Onbeperkt aantal sporen en lagen
  Video overgangen met real-time preview
  Genereren van titels, ook in 3D en rollend en onderschriften
  Beeld overlay en watermarking
  SVG compatibel zodat ook met vector beelden kan gewerkt worden
  Alpha (...)

 • Shotcut Video editor

  6 augustus 2015, door wim

  Shotcut is een nieuwe gratis, open source, video editor voor Windows, Linux en OSX. Het is de opvolger van Kino, dat ook gemaakt werd door Dan Dennedy. En Dan is geen beginneling. De delen waren er al, uit vorige projecten, dus dit is een zeer stabiele editor.
  Shotcut is nog niet helemaal compleet, maar kan nu al concurreren met de professionele NLE’s van vandaag. Het is niet meteen concurrentie voor Black Magics Design’s Da Vinci Resolve, of zelfs Final Cut X, maar zeker al wel voor Adobe (...)

 • Da Vinci Resolve 12

  27 juli 2015, door wim

  BlackMagic Designs heeft versie 12 uitgebracht van Da Vinci Resolve, hun professionele video editor voor OSX, Linux en Windows. Resolve is beschikbaar in drie versies, van een gratis Lite versie, een 995$ persoonlijke versie, tot een pro die 29.999$ kost.
  De gratis versie heeft bijna alle features van de betalende, met uitzondering van ruis reductie en ultra hoge resolutie. De duurste versie is voor grotere bedrijven, die een server versie kunnen installeren, waarbij die het zware werkt (...)

 • Resolume Avenue 4

  6 maart 2015, door wim

  Resolume Avenue 4 is een uitgebreide VJ app voor OSX en Windows. Ze werkt samen met een server versie (Arena) via het netwerk. De server zorgt dan voor de continu taken, zoals het streamen van live camera’s.
  Mede door de server versie, kan met Resolume heel veel. 20 schermen aansturen? Geen probleem. 12 camera’s mixen? Geen probleem. Integratie met DMX lichtsturing? Weeral, geen probleem. En dat zijn dingen waar de meeste VJ apps niet toe komen. Voor wie dergelijke behoeften heeft, is de (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0