Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > B

B

Laatste toevoeging : 12 maart 2010.

Artikelen in deze rubriek

 • Band microfoon

  12 maart 2010, door wim

  Een band- of ribbon microfoon lijkt op een dynamische doordat er ook magneten gebruikt worden. Maar waar bij een dynamische de spanning opgewekt wordt door een spoel, gebeurt dat bij een bandmicrofoon door een bandje.
  Dit bandje wordt gespannen tussen twee heel sterke magneten. Maar in tegenstelling tot de spoel van de dynamische mic, die vele honderden wikkelingen heeft, heeft zo’n bandje eigenlijk maar één "wikkeling". De output is dan ook extreem laag. Gelukkig is ook de interne weerstand (...)

 • Blumlein microfoon opstelling

  12 maart 2010, door wim

  Deze methode werd al in de jaren dertig door Alan Blumlein voor EMI ontwikkeld en meteen gepatenteerd voor muziek, film en zelfs als surround weergave.
  Dat zorgde er dan ook voor dat het nog tot de jaren vijftig geduurd heeft eer het systeem breed ingang vond.
  Blumlein-stereo plaatst twee mics met een achtvormig patroon boven elkaar, de capsules naar elkaar toe gericht. De ene microfoon staat 90° gedraaid tegenover de andere. De microfoons staan in verhouding tot de bron op + en - 45°. (...)

 • Bus

  11 maart 2010, door wim

  Een bus bestaat zowel in de hardware wereld als in de software wereld.
  Meestal worden er verbindingen mee bedoeld die in parallel aangesloten kunnen worden. Op een USB bus kunnen meerdere apparaten aangesloten worden, bv.
  Hardware bussen
  In de hardware wereld gaat dat van computer bussen zoals USB tot mixer bussen. Een USB bus is digitaal, een mixer bus kan zowel analoog als digitaal zijn.
  Digitale bussen USB seriële bus Firewire seriële«le bus PCI parallelle bus ADAT MADI
  Analoge bussen (...)

 • BPS - Beats Per Second

  11 maart 2010, door wim

  BPS is het acroniem voor "Beats Per Second".

 • BWF - Broadcast Wave Format

  11 maart 2010, door wim

  Broadcast Wave Format werd door de EBU ontwikkeld. Het is een uitbreiding van het bestaande WAV formaat. Versie 0 kwam uit in 1997 en ondertussen zitten we aan versie 2.0 die in 2011 gepubliceerd werd.
  De bedoeling was vooral het uitwisselen van digitale audio tussen verschillende systemen mogelijk te maken zonder extra gegevens te verliezen.
  Broadcast Wave Format laat toe allerlei informatie in het bestand zelf te bewaren. Dit gaat van een beschrijving van de audio over de datum van (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0