Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > C

C

Laatste toevoeging : 9 juli 2015.

Artikelen in deze rubriek

 • Core Audio Format (.CAF)

  9 juli 2012, door wim

  Core Audio Format (CAF) is bedoeld als bestandsformaat dat de nadelen van AIFF en WAV bestanden uit de wereld helpt. Eén van de belangrijkst daarbij is de maximale bestandsgrootte, die groter dan 4 GB kan zijn.
  De langste opname in een .caf kan 13 uur en half lang zijn bij een sample rate van 44,1 KHz. Bit diepte (16/24) en formaat (stereo, mono of surround) beïnvloeden de opname duur niet. Sample rate wel en aan 192kHz is de opname duur nog zo’n drie uur.
  Naast de audio gegevens worden ook (...)

 • Condensator microfoon

  12 maart 2010, door wim

  Een condensator microfoon is een microfoon waarbij de capsule die het geluid opneemt bestaat uit een condensator. Zo’n condensator wordt gevormd door een (meestal ronde) behuizing (backplate) uit metaal, waar een elektrisch geïsoleerd kunststof membraan voor gespannen wordt. Op de kunststof wordt een metaal opgedampt om het geleidend te maken.
  De backplate vormt dan één pool van de condensator, het membraan de andere. De backplate wordt meestal met de nul verbonden, het signaal komt van het (...)

 • CD - Compact Disc

  11 maart 2010, door wim

  De CD is de welbekende audio drager, ontwikkeld door Philips en Sony. Na de introductie in 1982 werden ook andere toepassingen voor het digitale schijfje bedacht. Met de uitzondering van de CDR zijn die vandaag allemaal op de achtergrond geraakt.
  Cd’s hebben een diameter van 120 mm, met een opening van 15 mm en een dikte van ongeveer 1,2 mm. Er is ook een variant toegestaan met een diameter van 80 mm.
  CD-ROM
  Computer CD met gegevens, gaande van tekst tot spelletjes, geïntroduceerd in 1986. (...)

 • Cinch connector

  11 maart 2010, door wim

  De cinch, phono of RCA connector is een veel voorkomende afgeschermde coaxiale connector, vooral op consumenten audio apparatuur. De naam komt van de bedenker van deze conector, Cinch, die deze connector voor RCA ontwikkelde. Hij werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aansluiting van platenspelers in de jaren ’40. In Nederland worden ze ook wel tulppluggen genoemd.
  Normaal wordt deze connector alleen gebruikt voor analoge audio verbindingen, maar hij wordt ook gebruikt voor digitale SP/DIF (...)

 • Compact Cassette

  11 maart 2010, door wim

  De Compact Cassette is uitgevonden door Philips in Hasselt in 1962. Alhoewel Philips ze bedacht, waren de winsten vanaf de vroege jaren ’70 breed uitgesmeerd over de hele elektronica industrie. En Philips zelf heeft weinig baat gehad bij de uitvinding.
  Sony des te meer, want die bedachten de Walkman, waarvan er tientallen miljoenen gemaakt zijn. En ook Japanse fabrikanten hebben miljoenen cassette decks geproduceerd.
  Het bandje van de compact cassette loopt aan een snelheid van 4,75 cm per (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0