Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > E

E

Laatste toevoeging : 31 oktober 2010.

Artikelen in deze rubriek

 • EQ - Equalizer

  31 oktober 2010, door wim

  EQ: afkorting voor Equalizer (equalizing).
  Een toestel of plugin in je DAW die er voor zorgt dat bepaalde frequenties versterkt of verzwakt worden.
  Er zijn twee grote groepen: de grafische en de parametrische equalizer.
  Een grafische equalizer geeft een idee van de weergave curve doordat de frequentieband onderverdeeld is in een groot aantal gelijke (fader) regelaars die elke een smalle band regelen.
  Een parametrische equalizer heeft een beperkt aantal banden, waarbij van elke band de (...)

 • Ethernet

  3 augustus 2010, door wim

  Ethernet is de welbekende verbinding voor netwerken. De meesten zullen dit kennen als "bedraad internet", in tegenstelling tot "draadloos internet".
  Er kan echter buiten de internet verbinding, ook audio over gestuurd worden. Dit gebeurt dan met bijkomenden normen, bovenop de gewone protocols, die Ethernet AVB, Dante of RedNet heten. Ethernet AVB is een open industrie standaard, Dante en Rednet zijn aan een bedrijf gebonden. Daar waar Ethernet AVB streeft naar interoperabiliteit, hebben de (...)

 • Electret condensator microfoon

  12 maart 2010, door wim

  Een electret condensator microfoon is een condensator microfoon met permanente lading. De electret condensator wordt in de fabriek opgeladen en behoudt deze lading gedurende vele, vele jaren.
  In tegenstelling tot de meeste andere condensator microfoons heeft hij dus geen externe polarisatie spanning nodig. Er is wel een kleine spanning nodig voor de ingebouwde buffer versterker, die uit één FET transistor bestaat. En vermits die FET al werkt vanaf zo’n 1,3 V, is dit ideaal voor batterij (...)

 • EBS microfoon opstelling

  12 maart 2010, door wim

  De eerder zeldzame EBS variant van de DIN Stereo microfoon opstelling werd ontwikkeld door de Koreaanse schoolradio (Educational Broadcasting System). Hij gebruikt ook een hoek van 90 graden en laat een afstand van 25 cm tussen de twee cardioïd microfoons.
  Andere varianten zijn: NOS, RAI, ORTF en het Olson Stereo-180 systeem.
  Meer informatie in het artikel "stereo opname (...)

 • EDL - Edit Decision List

  11 maart 2010, door wim

  Een Edit Decision List is een eenvoudig tekst bestand met daarin opeenvolgende tijdscode referenties die audio- en video editors kunnen gebruiken om geluid en video te monteren.

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0