Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > I

I

Laatste toevoeging : 12 maart 2010.

Artikelen in deze rubriek

 • IEEE1394 - iLink

  12 maart 2010, door wim

  =254

 • IEM - In Ear Monitor

  11 maart 2010, door wim

  Een "In Ear Monitor" is gewoon een hoofdtelefoon, meestal van het type dat in je oor plugt. Vaak zijn ze draadloos verbonden met de apparatuur en soms hebben ze ook nog een talkback microfoon.
  Je vindt ze vooral in de live sfeer. Daar hebben ze ook het meeste voordelen.
  Op zich niks bijzonders en het feit dat het een veelgebruikte term geworden is, is vooral te wijten aan het draadloze. Het geeft de technicus de vrijheid het geluid op andere plaatsen te beluisteren, terwijl hij bv. de (...)

 • Impedantie

  4 maart 2010, door wim

  Een veelgebruikte en vaak slecht begrepen term in audio land is "impedantie". We zien het zowat in elke lijst van technische gegevens en velen denken dat het vooral belangrijk is bij luidsprekers (4 Ohm of 8 Ohm). Aan de ingangs- en uitgangsimpedanties van andere apparatuur wordt vaak veel minder aandacht geschonken, alhoewel die even belangrijk is.
  De meesten onder ons hebben op school wel iets opgestoken over weerstand in een gelijkstroom schakeling. En vermits ook impedantie in Ohm (...)

 • ITB

  14 februari 2010, door wim

  ITB: In The Box.
  Een populair acroniem dat betekent dat het hele proces van mixen in de computer gebeurt, in tegenstelling met OTB, waarbij zoveel mogelijk buiten de computer gebeurt.

 • Interface

  14 februari 2010, door wim

  Een "interface" is in audio-land natuurlijk een audio-interface. Een audio interface is bedoeld is voor opname- en weergave van audio. Daarvoor bevat ze voor opnemen meestal microfoon voorversterkers en analoog-naar-digitaal (AD) omzetters. Voor weergave is er een digitaal-naar-analoog omzetter en een lijnversterker aan boord. En voor koppeling met de computer is er een USB of Firewire interface.
  Soms heeft een interface geen microfoon voorversterkers, maar alleen lijningangen. En soms is (...)

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0