Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > M

M

Laatste toevoeging : 5 juni 2014.

Artikelen in deze rubriek

 • Magneetband

  5 juni 2010, door wim
 • MS - Mid/Side microfoon opstelling

  12 maart 2010, door wim

  Bij mid-side techniek wordt het signaal van een front-mic (de "mid") gecombineerd met dat van een erboven of eronder geplaatste figure-of-8-mic (de "side"), in een hoek van 90° ten opzichte van de front-mic. De mid mag om het even welke karakteristiek hebben, de side moet figure-of-8 zijn.
  In de TV- en filmsector zet men soms naast de mid mic ook nog een shotgun om stemmen naar voor te halen en te voorkomen dat ongewenst omgevingsgeluid de opname verstoort.
  Bijzonder is dat het signaal van (...)

 • MADI

  11 maart 2010, door wim

  MADI staat voor "Multichannel Audio Digital Interface", en komt ook terug als AES10. Het is een protocol dat toelaat 28, 56, of 64 kanalen (96 kHz, 24 bits) te transporteren. Het werd ontwikkeld door AMS Neve, Solid State Logic, Sony en Mitsubishi.
  De verbinding is ofwel elektrisch, over 75 Ohm coaxiale kabel met BNC connectors, of optisch, over optische vezel met ST1 connectors. De data rate is 100 Mbit/s en er is dan ook aan afwijkende versie die UTP Ethernet kabels (...)

 • Mastering

  11 maart 2010, door wim

  Mastering is de eind afwerking van een song in de studio. Vaak wordt het gedaan door gespecialiseerde audio engineers.
  Bij het masteren brengen ze het volume en eventueel de toonbalans op het niveau dat nodig is voor een moderne commerciële productie.
  De middelen er voor zijn eigenlijk redelijk eenvoudig: de compressor en de equalizer. Maar hoe eenvoudig de tools ook mogen zijn, het proces zelf vergt heel veel ervaring, feeling, kennis van de markt en, niet te vergeten, goed oren.
  En het (...)

 • MP3, MPEG-1, MPEG-2 Audio Layer III

  11 maart 2010, door wim

  MP3, MPEG-1 of MPEG-2 Audio Layer III, is een gepatenteerde compressie methode voor muziek die ontwikkeld is door het Fraunhofer Instituut in samenwerking met de Universiteit van Hannover, AT&T-Bell Labs, Thomson-Brandt, het CCETT en anderen. Doordat ze een zeer goede compressie met instelbare kwaliteit kan verwezenlijken, is ze zeer populair geworden op het internet.
  Op 7 juli 1994 heeft het Fraunhofer Instituut de eerste MP3 encoder uitgegeven. Deze heette "l3enc". Pas op 14 juli (...)

0 | 5

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0