Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > V

V

Laatste toevoeging : 31 oktober 2010.

Artikelen in deze rubriek

 • VGA

  31 oktober 2010, door wim

  VGA is een wat oudere norm voor computer monitors, getypeerd door z’n gekende 15 pins D-connector.
  De norm is later uitgebreid tot eVGA en xVGA (extended VGA).

 • VST

  11 maart 2010, door wim

  VST, voluit "Virtual Studio Technology" werd ontwikkeld door Steinberg, de makers van onder andere Cubase. VST plugins zijn stukjes toegevoegde software voor je DAW. Er zijn een aantal standaarden AU, LV2, LADSPA, DSSI, RTAS, TDM en VST.
  VST wordt momenteel door de meeste DAW’s ondersteund en er zijn ook programma’s die toelaten een VSTi of VSTfx te "hosten" op een andere computer.
  Plugins zijn virtuele muziekinstrumenten (VSTi) of effecten (VSTfx). Effecten verwachten audio als input en (...)

 • VHF - Very High Frequency

  11 maart 2010, door wim

  VHF is de frequentieband van 30 MHz tot 300 MHz. Onder de 30 MHz spreken we van korte golf (SW, Short Wave), boven de 300 MHz van UHf.
  In deze band zitten allerlei toepassingen, waarvan de meest voorkomende in de pro audio sfeer de draadloze microfoons zijn.
  Daarnaast zitten er ook nog digitale (174 tot 230 MHz) en analoge FM radio (88 tot 108 MHz), amateur radio (50, 70 en 144 MHz), marine communicatie en luchtvaart communicatie (108 tot 138 MHz) (...)

 • VCR - Video Cassette Recorder

  11 maart 2010, door wim

  Een "Video Cassette Recorder" is een cassette bandopnemer voor video signalen. Het onderscheid met een "Video Tape Recorder" wordt niet altijd gemaakt.
  Populaire systemen waren VHS en Betamax in de consumer markt en U-Matic in de professionele.
  Video Cassette Recorders worden ook wel eens voor audio opnamen gebruikt, via het ADAT of MADI systeem. De hoge video bandbreedte wordt dan in acht audio kanalen opgedeeld.
  In de consumer markt was er ook een systeem dat FM-modulatie gebruikte om (...)

 • VTR - Video Tape Recorder

  11 maart 2010, door wim

  Een "Video Tape Recorder" is een bandopnemer voor video signalen. Het onderscheid met een "Video Cassette Recorder" wordt niet altijd gemaakt.
  Video Tape Recorders worden ook wel eens voor audio opnamen gebruikt, via het ADAT of MADI systeem. De hoge video bandbreedte wordt dan in acht audio kanalen opgedeeld.

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0