Homepagina > Audio & video software > Radio > Airtime: Free open source radio automation software

Airtime: Free open source radio automation software

woensdag 26 februari 2014, door wim

Of het nu een systeem met enkele honderden dj’s is, of met maar enkele, AirTime trekt het allemaal. Het heeft een interface die gerust àf mag genoemd worden.

Sourcefabric’s Airtime is een server om radio mee te maken. Het beheert natuurlijk playlists en programma schema’s, maar op zo’n manier dat je er ook van op afstand, via internet, kan mee werken. Streaming audio voor je website is er erg makkelijk mee op te zetten.

Installatie is aanbevolen op Ubuntu Linux 12.04 LTS of Debian Wheezy. Deze zijn supported, maar zoals elke php en python toepassing werkt het in principe met elke LAMP stack op elke Linux, Windows of OSX. En alhoewel het een server app is, belet niets je dit op een desktop te installeren en te gebruiken als media speler.

Je kan ook de output via een audio interface naar een echte FM zender sturen. Zorg dan wel even dat je daar een licentie voor hebt. Voor "thuis" gebruik zijn maar enkele milliwatts toegestaan.

Je kan er ook bestaande streams mee heruitzenden en mixen. En het opbouwen van de media bibliotheek is ook makkelijk doordat je meerdere bestanden tegelijk kan opladen én ook beschikt over automatische mappen. Alles wat daarin geplaatst wordt, wordt ook automatisch toegevoegd aan de media bibliotheek.

Airtime komt met niet minder dan drie standalone JQuery widgets. Deze kan je op een website plaatsen om te laten horen wat nu speelt en wat er op de agenda staat.

En als je geen server hebt of wil beheren, is er ook Airtime Pro. Airtime Pro is SAAS, Software As A Service. Je betaalt per maand en Sourcefabric zorgt dan voor de server, alle updates en support. Airtime Pro kost 25 $ per maand met 10 GB opslag en ondersteunt 10 gelijktijdige luisteraars.

Alle belangrijke audio formaten worden ondersteund, van mp3 tot FLAC.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0