Homepagina > Gear > Microfoons > LDC > Aston Origin

Aston Origin

zaterdag 25 februari 2017, door wim

De Aston Origin is een cardio condensator mic met een 1 inch goud opgedampt membraan. Vooral geschikt voor akoestische gitaar en zang, maar eigenlijk heel breed inzetbaar.

Aston is zeer gehecht aan de "Britse sound". Hun lijstje met developers is dan ook niet min. En dat belooft.

Door de input van veel professionals is ongeveer alles even doordacht aan deze mic. Zelfs de verpakking, want die is ecologisch verantwoord. Dat maakt dat je zou verwachten dat dit stukje engineering erg duur wordt. En dat is nu juist de verassing. Hij kost zo’n 260 €, incl. BTW. En dat is erg weinig geld voor wat je krijgt. De mic heeft een zeer hoge output, wat hem ook breder geschikt maakt voor wie niet over een topklasse preamp met meer dan 60 dB gain beschikt, bv.

JPEG

Deze mic heeft ook een body in erg dun roestvast staal. Dat zou de impact van een val moeten opvangen. Als hij niet meer rond is na zo’n ongeluk, kan je ’m weer rond maken door ’m over een plat vlak te rollen.

Dat doordachte gaat erg ver. Zo is er ook een club van eigenaars. Registreren brengt je 3 jaar onvoorwaardelijke garantie op. Blijkbaar is de gedrevenheid ook in de service te vinden, want zo iets doe je alleen als je werkelijk ook eventuele kapotte exemplaren terug wil zien.

Valt er dan werkelijk niks aan af te keuren? Tuurlijk wel. Zo had de eigen ruis best wat beter kunnen zijn. Met 18 dB (A) is die niet zo laag als bv. een Rode. Maar dat is alleen een zorg voor wie erg veel stille bronnen opneemt.

Technische gegevens

- Capsule: Condensator, 25 mm
- Patroon: cardio
- Frequentie respons: 20 Hz – 20 kHz (+/-3dB)
- Eigen ruis niveau: 18 dB A-gewogen
- Gevoeligheid bij 1 kHz aan 1 kOhm: 23,7 mV/Pa
- Maximum SPL voor een THD van 0,5 %: 127dB
- Signaal-ruis verhouding (tov. 94 dB SPL): 76dB A-gewogen
- Verzwakker: -10 dB
- Laag af Filter: 80 Hz

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0