Homepagina > Gear > Monitors > Vintage monitors > Auratone Sound Cube

Auratone Sound Cube

dinsdag 7 februari 2012, door wim

De Auratones hebben een naam als studio monitor. Nochtans is daar eigenlijk geen reden voor en zou je ze kunnen vervangen door eender welk goedkoop breedband luidsprekertje. De fabrikant ervan maakte eigenlijk meubels en kasten voor radio’s en platenspelers. Tot ze het geluk hadden dat een kleine, goedkope luidsprekerkast die ze eigenlijk ontworpen hadden voor gebruik als intercom of omroep luidspreker aansloeg in studio’s over gans de USA.

Gans het gamma is hetzelfde, op de afwerking na, met uitzondering van de 5CT-V, waar men een kleine hoge tonen luidspreker en een basreflex poort toegevoegd heeft.

Auratone Sound Cubes

Niettegenstaande het succes is Auratone toch failliet gegaan. Het TM is dan ook al vervallen sinds 2004 en werd opgekocht door de Red Chip Cy, een bedrijf dat merken registratie doet voor Behringer.

Dat belet niet dat ze op veilingsites als eBay goed verkopen, aan belachelijke prijzen. Eén enkel exemplaar gaat daar weg voor 50 tot 120 US$ en voor een paartje in goede staat betaal je al gauw zo’n 400 euro.

Versies:

Auratone 5C
Auratone 5C-V
Auratone 5CT-V
Auratone 5RC

Technische gegevens

- Principe: 1 weg systeem, 1 luidspreker, diameter 12,5 cm in een gesloten kast
- Frequentie bereik: 50Hz tot 18 kHz ±3dB
- Rendement: 89 dB bij 1 W op 1 m
- Impedantie: 8 Ohm
- Vermogen: 60 W muziek
- Afmetingen: 165 bij 165 bij 280 mm
- Gewicht: 2,5 tot 4,4 Kg

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0