Homepagina > Audio & video software > DAW > BIAS Peak Studio

BIAS Peak Studio

zondag 30 oktober 2011, door wim

BIAS Peak Studio is de opvolger van Deck. Naast de gewone versie is er Peak LE, een "light" of "entry level" versie en een XT of "extended" versie. Peak LE is met een prijs van zo’n 40 US$ beslist goedkoop te noemen. Het bestaat alleen in een download en gebundelde versie. Peak Studio en XT bestaan alleen in een "boxed" version en kunnen niet gedownload worden. Peak Studio kost een kleine 500 euro. Een test versie is als download beschikbaar.

Peak is er alleen voor OSX.

Bias Peak Studio 7 wordt aangeprezen als "processing & mastering software". Het is dan ook een vrij compleet pakket, tot en met plugins voor het masteren van audio.

Een light versie van Soundsoap, een Declipper DSP Tool en een tamelijk groot aantal andere plugins van Deck wordt natuurlijk meegeleverd. Verder worden ook standaard AU/VST plugins ondersteund.

Het pakket integreert ook goed met iTunes en kent "DDP Export Extension", wat toelaat makkelijk Disc Description Protocol bestanden aan te maken, zodat je CD ineens van titels e.d. voorzien wordt.

Het is ook nog steeds één van de weinige DAW’s die zowel in PPC als Intel versies komt, wat het interessant kan maken voor eigenaars van oudere Macs. Deze software bestaat natuurlijk in Engels, maar ook in Frans en Duits.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0