Homepagina > Gear > MIDI > Bomebox

Bomebox

maandag 13 juni 2016, door wim

De Bomebox is een MIDI naar netwerk verbindingsbox. Hij kost 199 € incl. BTW en laat toe allerlei MIDI toestanden op afstand aan te sturen, draadloos via Wifi, of met ethernet kabel tot 100 meter.

Deze box werkt natuurlijk samen met de Bome MIDI Translator Pro software (59 € incl. BTW). Je kan ermee MIDI en seriële poorten (via een USB naar serieel adapter) mappen en besturen, zelfs zonder computer. Die computer heb je alleen nodig voor het aanmaken van de mapping.

De BomeBox heeft ook een USB poort, naast de klassieke MIDI in en uit op DIN5. En deze USB poort kan de meeste USB devices ook voeden. Je kan de Bomebox ook doorkoppelen naar een volgende, via Wifi of ethernet. Daarvoor is een tweede ethernet poort aanwezig.

Het toestel ondersteunt ook POE (Power Over Ethernet), zodat je met een daarmee uitgeruste switch ook de voeding kan meesturen via de ethernet kabel.

De BomeBox wordt zonder kabels en zonder voeding geleverd. Maar hij heeft amper 150 mA bij 5V nodig, zodat eender welke kleine smartphone lader met USB bruikbaar is. En ook een flinke USB batterij kan een BomeBox dagenlang voeden. En de voeding kan ook uit een (gepowerde) USB hub komen.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0