Homepagina > Audio & video software > DAW > Boom Recorder

Boom Recorder

woensdag 17 november 2010, door wim

Boom Recorder is een minimalistisch programma van Take Vos uit Arnhem, Nederland dat focust op de opname van geluid. Geen bewerking, geen plugins, niks.

Boom Recorder kost 15 € voor de Lite versie met twee kanalen en 185 € voor de Pro met 128 kanalen. De download versie kan je 30 dagen uitproberen.

Boom Recorder kan tot 128 kanalen opnemen als je daar de hardware voor hebt en is timecode aware. Perfect voor een mobiele broadcast omgeving.

Het is echter ook zeer resource friendly. Zelfs op een oude Mac draait het probleemloos en het is beveiligd tegen uitvallen. Het ondersteunt ook alle metadata die bij film- en TV-producties gebruikelijk zijn en schrijft die weg in broadcast wav headers.

Verder heeft het perfecte meters die toelaten je eigen kleurschema te gebruiken. Of rood begint bij -6 db of bij -12 maakt niks uit, dat bepaal je gewoon allemaal zelf.

Heel lange opnames worden naadloos en perfect gesplitst.

Natuurlijk ondersteunt het ook .bwf (Broadcast Wav Format) en alle bitdieptes (16, 24 of 32 bit) en sample rates (van 44.1 tot 192 KHz) die je kan wensen.

Daarnaast heeft het ook een ingebouwde spectrum analyser en een pre-record buffer.

Alleen voor OSX, een iets oudere versie is beschikbaar voor oudere OSX versies, zelfs voor G4 en G5 PPC Macs van tien jaar geleden.

Een aanrader!

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0