Homepagina > © GoedGeluid.be > FAQ > B > Buffer

Buffer

vrijdag 15 mei 2009, door wim

"Buffer" is in de audio wereld een term die meestal gebruikt wordt om het buffer geheugen aan te duiden dat door je DAW gemaakt wordt om in- en uitgaande audio in op te slaan. Deze buffer moet vermijden dat de opname moet stopgezet worden omdat het signaal te traag verwerkt wordt.

Het is dan ook geen kwestie van de buffer zo laag mogelijk te zetten. Een grotere buffer geeft meer tijd aan de computer om het signaal te verwerken.

Een nadeel van een grotere buffer is wel dat de latency toe neemt. Latency is de vertraging van het signaal veroorzaakt door de buffer en de verwerkingstijd die de computer nodig heeft. Maar dat is alleen van belang als de computer ook nog eens het signaal moet terug sturen voor monitoring.

De eenvoudigste manier om latency te vermijden is dan ook de directe monitoring in de audio interface te gebruiken. Dan gaat de monitoring niet over de buffer, maar wordt direct door de interface geleverd. Het nadeel daarvan is dat er dan wel geen bewerkingen (zoals bv. een reverb plugin) kunnen gebeuren door het DAW in de computer.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0