Homepagina > Audio & video software > DAW > FMOD Studio

FMOD Studio

zondag 15 juni 2014, door wim

FMOD Studio is een audio editor voor Windows en OSX, gericht op het produceren van professioneel geluid voor spelletjes. Het programma wordt gemaakt door Firelight Technologies in Melbourne, Australië. De nadruk ligt op "professioneel", want de interface zal meteen bekend zijn voor wie met een DAW werkt.

Natuurlijk zijn er ook legio functies die interessant zijn voor game programmeurs, zoals integratie met de gaming engine Unity, maar de meeste zijn erg DAW achtig. Zo wordt bv. voor mastering de McDSP Mastering Limiter plugin aangeboden. Maar er is bv. ook een plugin die het weer simuleert en die erg realistische regen en donder kan maken.

Fmod is beschikbaar in een Non Commercial / Educational, FMOD Studio Free For Indies en een FMOD Commercial License. De mogelijkheden van het programma zelf zijn identiek, maar de mogelijkheid tot verkoop van de gemaakte items zijn verschillend. Maar zelfs van de commerciële licentie zijn gratis versies, bv. voor een eerste project met een budget kleiner dan 100.000 $.

Natuurlijk is professionele support beschikbaar, maar er is ook een erg actief forum.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0