Homepagina > Gear > Mic voorversterkers > FMR audio RNP: Really nice preamp

FMR audio RNP: Really nice preamp

dinsdag 30 november 2010, door wim

Een microfoon voorversterker die z’n naam niet gestolen heeft: de Really Nice Preamp. Er is bij het ontwerpen op geluid en kost gelet. Dat maakt dat hij met twee kanalen voor ongeveer 500 US$ zeer betaalbaar mag genoemd worden.

De FMR RNP is een zeer muzikale microfoon voorversterker. Voor wie stilaan de ingebouwde voorversterkers uit z’n audio interface ontgroeid is, of als je simpelweg een paar kanalen extra nodig hebt, kan dit een uitstekende keuze zijn.

De eigen ruis lijkt niet indrukwekkend vergeleken met sommige concurrenten, maar die zijn meestal vier of meer keer zo duur. En veel "vintage" groten presteren op dat punt heel wat minder. Maar ook de aparte plug voeding is een zinnige beslissing als je de prijs niet te erg wil laten oplopen. Zo kan de fabrikant namelijk internationaal verkopen, zonder al die versies te moeten laten keuren. Een enorme besparing, zeker voor een relatief kleine fabrikant als FMR.

De versterker zelf wordt gestuurd door een microprocessor die dingen als bias stroom in de gaten houdt en regelmatig bijstuurt. Daardoor heeft hij een opstarttijd van 10 seconden en is de weergave na 5 minuten optimaal omdat er dan al meerdere metingen gedaan zijn door de microprocessor. Dat maakt ook dat deze voorversterker zich beter aanpast bij de bron dan klassieke, vast afgestelde ontwerpen.

JPEG
JPEG

Technische gegevens

- 2 microfoon kanalen of 2 instrument inputs
- ingangsimpedantie: 5 Kohm microfoon, 1 Mohm instrument
- eigen ruis: - 120 dB
- versterking: + 72 dB, in 12 stappen
- 48 V phantom voeding, schakelbaar per kanaal
- 2 inserts voor TRS jacks
- 2 uitgangen gebalanceerd, + 28 dBU max.
- 2 uitgangen ongebalanceerd, + 22 dBU max.
- clipping point: + 28 dBU
- voeding: 9 - 12 V, DC of AC met meegeleverde aparte plug voeding

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0