Homepagina > Audio & video software > DAW > Integra Live

Integra Live

zaterdag 25 augustus 2012, door wim

Integra Live is een innovatief programma voor OSX. Het is niet echt een DAW. Misschien moeten we maar een nieuwe term bedenken. Het is eerder een DPW, ofte Digital Performer Workstation.

Het kan natuurlijk wel audio afspelen en bewerken, maar bevat ook een scripting taal: LUA. En het kan via OSC allerlei andere hardware, zoals synths aansturen. Je kan met OSC ook allerlei triggers en controllers gaan bedenken die Integra Live dan weer kunnen besturen. Echt iets voor wie live net iets meer wil dan alleen maar muziek maken.

Integra Live is essentieel anders. Het is bedoeld voor wie shows opzet. Performance art, if you will. Door de routing mogelijkheden en de integratie met Pure Data, Max 6 en de Adobe Flex SDK biedt het enorme mogelijkheden. Wil je het geluid van de gitaar het geluid van een stem live laten beïnvloeden? Het kan. En dat zal in een ander DAW geen sinecure zijn.

Integra Live is gratis. En het is een project van een gemeenschap waar feedback zeer op prijs gesteld wordt. Bug meldingen om vragen om een nieuw feature zijn meer dan welkom.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0