Homepagina > Audio & video software > Andere > Leap Motion controller

Leap Motion controller

woensdag 6 januari 2016, door wim

De Leap Motion controller is een muis besturing die in drie dimensies de stand van je handen inleest. De Leap kost 89 € en werkt met Windows en OSX.

De controller wordt via USB op de computer aangesloten, net als de meeste andere HID controllers. Vermits hij zich gedraagt als een muis. werkt hij in principe met alle programma’s op je computer.

Je gebruikt deze controller net zoals een dirigent een orkest "bestuurt". Met je handen. Dat werkt tot op één meter afstand van dit apparaatje. En het herkent één of twee handen, rotatie en verplaatsing.

Er is ook een heuse appstore voor de Leap Motion, met allerlei interessante toepassingen.

De Leap heeft twee wit/zwart IR camera’s en drie infrarood LED’s, waarmee hij een driedimensionaal beeld creëert van wat er voor of boven de camera’s gebeurt.

De LED’s genereren een driedimensionaal raster met dots IR licht. De camera’s pikken de reflecties ervan met 300 beelden per seconde op. De driver in de computer analyseert die data stroom en genereert er coördinaten mee, die ook via MIDI of OSC kunnen doorgestuurd worden naar je applicatie. Dat kan een DAW zijn, waarin je componeert, maar even goed een licht toepassing, via OSC naar DMX.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0