Homepagina > Audio & video software > DAW > Plugins > Melda MAutoDynamicEq en MDynamicEq

Melda MAutoDynamicEq en MDynamicEq

zondag 6 maart 2016, door wim

Melda Productions MAutoDynamicEq en MDynamicEq zijn twee equalizer plugins voor OSX en Windows in VST/VST3/AU/AAX formaat, in 32 en 64 bit versies. Bruikbaar met elk DAW, dus. MAutoDynamicEq kost 99 €, wat, gezien de mogelijkheden, een koopje is, ook al omdat je levenslang gratis updates erbij krijgt. MDynamicEq, de versie zonder automaat, kost zelfs maar 69 €.

De plugins zijn geen eenvoudige equalizers. Ze hebben zowat alle mogelijkheden die je van een eq kan verwachten, in zeven banden, maar spelen tegelijk ook de rol van compressor of expander, indien gewenst.

De eq klinkt van huis uit al heel natuurlijk. Maar je kan bv. ook de oversampling aanpassen, of zelfs uitschakelen, als je voor een "vuil" geluid gaat. Er is ook een analyzer, waarmee je de auto eq functies kan aansturen. Dat betekent ook dat deze plugins kunnen de-essen, zonder dat je uren aan het fine tune bent.

De interface is helemaal aanpasbaar. De meeste vensters kunnen in grootte veranderd worden, bv. Er zijn letterlijk honderden mogelijkheden om parameters manueel of dynamisch aan te passen, al dan niet rekening houdende met de dynamiek.

Dit maakt in veel, maar niet alle gevallen een bijkomende compressor overbodig. Een tweede eq is wel overbodig. Als je met deze plugins je eq curve niet kan maken, geef je ’t beter op. Alle features bespreken is in dit artikeltje dan ook niet mogelijk. Voor een intro verwijs ik naar onderstaande video’s.

Een nadeel is dat "effe een eq over de mix gooien" er niet bij is. Dat kan pas na een hele tijd bestuderen van alle geboden mogelijkheden.

Reviews:

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0