Homepagina > Audio & video software > DAW > Merging Pyramix MassCore

Merging Pyramix MassCore

donderdag 16 augustus 2012, door wim

Pyramix MassCore™ is een wat minder bekend DAW. Het draait op eigen hardware, doet maximaal 384 inputs én 384 outputs tegelijk over een 256 kanalen brede mixbus. En alsof dat nog niet genoeg is, doet Pyramix als enige ook nog 48 in en uit aan DXD (352.8 kHz) en DSD (1-bit 2.8MHz sample rate) resolutie, voor SACD audio. En ze beweren ook de enigen te zijn die 96 kanalen aan 192 kHz aankunnen.

En al die superlatieven kunnen enerzijds door de MassCoreâ„¢ software, die Windows audio helemaal omzeilt en anderzijds door de speciale hardware in de vorm van DSP’s (Digitale Signaal Processoren). Die DSP’s zorgen ervoor dat bijna alle bewerkingen in realtime kunnen gebeuren.

Naast die fenomenale snelheid blinkt Pyramix ook uit in het editeren van audio, in het ouderwetse knip-en-plak werk en in synchronisatie mogelijkheden met professionele video apparatuur.

Dit is dan ook geen budget DAW voor de gevorderde amateur, maar eentje voor de broadcast sector en de mastering studio. Dit blijkt ook uit de aangeboden versies:

- Broadcast Pack
- Music Pack
- Mastering Pack
- Post Pack

Daarmee is het een regelrechte concurrent van het Avid Protools HD concept. En ook de extra tools die aangeboden worden, zijn van dit kaliber. Algorithmix DeNoiser en Cedar Resoration Tools bv. die beide topklasse zijn.

Wie geïnteresseerd is in prijzen, kan best contact opnemen met de Belgische importeur, Puretec AV.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0