Homepagina > Audio & video software > Composers, trackers en samplers > Mutools Mulab

Mutools Mulab

maandag 18 augustus 2014, door wim

Mulab is een sampler van Belgische makelij voor Mac OSX en Windows, 32 en 64 bit, die zo’n 69 € kost.

Mulab komt met MUX, een VST plugin synthesizer en Muverb, een VST reverb plugin. Beide zijn ook afzonderlijk te koop, maar alleen voor Windows.

Het is een sampler die ideaal is voor de beginnende muziek mixer. De leercurve is nl. niet zo steil als bij de grote jongens en je bent er dus veel sneller mee aan de slag. Bovendien biedt het eigenlijk alles wat je nodig hebt, zodat een apart DAW niet eens noodzakelijk is.

Mutools ondersteunt natuurlijk ook standaard VST plugins. En het kan ook met het Rewire protocol externe toepassingen aansturen, als master. Mutools heeft ook multi-core CPU support, iets wat je zou verwachten, maar wat nog steeds niet bij alle andere audio-tools aanwezig is. Natuurlijk is ook de mogelijkheid aanwezig om meer dan één scherm te gebruiken.

De demo download versie is tegelijk ook een gratis versie. Ze is beperkt tot 2 kanalen in en 2 kanalen uit, 4 tracks, 8 VST’s, geen MIDI, geen Rewire en de finale mixdown gebeurt niet met 32 bit precisie. Maar dat is ruim voldoende voor wie het pakket wil leren. Als je besluit het pakket aan te kopen, is het inbrengen van de key voldoende. Geen nieuwe installatie, geen iLock gepruts. Mutools is ook altijd een "portable" installatie. Het voegt niks toe aan het systeem en je kan het programma dan ook gewoon op een USB key zetten en meenemen om op een andere computer te gebruiken.

Wat mij betreft is Mutools een sterke aanrader!

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0