Homepagina > Audio & video software > DAW > Ohmstudio

Ohmstudio

zondag 30 oktober 2011, door wim

Ohm Studio is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is een full-featured DAW dat gericht is op samen muziek maken vie het Internet. En dat omvat zowel het schrijven van muziek als het produceren ervan.

Het is beschikbaar voor OSX en Windows. Momenteel is Ohmstudio nog in betatest en voorlopig volledig gratis. De Franse firma erachter (Ohm Force) bestaat sinds 2001 en maakte tot nu toe vooral plugins.

Samenwerken doe je via de website van Ohm. Je hebt namelijk een manier nodig om met je mede muzikanten te verbinden, ook al ken je die mensen mogelijk al lang. Als samenwerkingstool heeft het pakket natuurlijk ook een ingebouwde chat functie, zowel tekst chat als audio chat.

En Ohm is druk bezig er een gemeenschap van muzikanten van te maken. Die noemen ze de "Cohmunity". Dat maakt her erg makkelijk om internationale contacten te leggen met gelijkgezinden, want de muzikanten lijst is ook per genre te doorzoeken.

Er is natuurlijk naast de muziek showcase hoek ook een zeer actief forum.

En Ohm Force is zeker geen beginner in audioland; enkele van hun plugins zijn zeer bekend: Ohm Boyz delay, Ohmicide: Melohman distortion, Quad Frohmage filter en Symptohm: Melohman synth zijn enkele plug-ins die gebruikt worden door bekende namen als Depeche Mode, Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Stuart Price en Tony Maseratti.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0