Homepagina > Gear > Microfoons > LDC > Pearl Microphone Laboratory ELM-C

Pearl Microphone Laboratory ELM-C

zondag 19 februari 2012, door wim

De Pearl Microphone Laboratory ELM-A, ELM-B gebruiken hetzelfde systeem, maar de A-versie is een stereo cardio en de B-versie achtvormig van patroon.

Zeer ongewoon aan deze microfoons zijn de rechthoekige condensator capsules. Er zijn er twee, waarvan één het geluid levert en de andere gebruikt wordt om de richtingsgevoeligheid te bepalen. Ze kosten zo’n 5.300 euro.

Ze worden geleverd in een houten kistje met bijbehorende anti-schok ophanging.

Door de rechthoekige capsules is dit een ongewone mic waarmee je door slim gebruik van de richtingsgevoeligheid storende geluiden geluiden kan uitfilteren. Het volstaat de dode hoek op de storingsbron te richten en ze verdwijnt quasi volledig uit de opname. Enig experimenteren is daar natuurlijk voor nodig en het kan ook niet altijd, want het hangt er van af waar je storingsbron zit en waar je op te nemen geluid vandaan komt. Maar in de praktijk kan het vaak wel.

Daarnaast heeft deze mic een uitstekend geluid, met een fluweelzacht en gedetailleerd hoog dat ’m bruikbaar maakt op zowat alle bronnen, van stemmen over akoestische instrumenten tot symfonische orkesten. Gezien de maximale belastbaarheid van "maar" 126 dB, zou ik ’m niet meteen op een gitaarversterker gebruiken, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.

Technische gegevens

- Systeem: condensator met 2 capsules met rechthoekig membraan
- Afmetingen capsules: 10 bij 69 mm
- Patroon: cardioïd
- Gevoeligheid: 22 mV/Pa
- Frequentie bereik: 20 tot 25.000 Hz
- Eigen impedantie: 100 Ohm
- Maximum geluidsdruk: 126 dB SPL
- Eigen ruis: 10,0 dB (A gewogen)
- Gewicht: 305 g
- Afmetingen: 192 mm bij 32 mm
- Aansluiting: XLRM
- Voeding: 48v phantom

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0