Homepagina > © GoedGeluid.be > Privacy beleid

Privacy beleid

zondag 20 december 2009, door wim

Ons beleid met betrekking tot uw gegevens wil op de eerste plaats eerlijk zijn.

En verder hopen we dat U eens gaat nadenken wat er met uw gegevens eigenlijk gebeurt op het Internet. Eigenlijk zijn wij de kwaadsten niet, hoor. Maar anderen zijn dat wel.

Bij goedgeluid.be hechten we veel belang aan uw privacy. Bijna zoveel belang als we hechten aan de gegevens die u ons geeft. We kunnen die data verzamelen, correleren, in statistieken gieten of gewoon gebruiken. Gebruiken lees je als in "delen met". En we delen die gegevens onder andere met adverteerders, gegevens handelaren, geaffillieerden netwerken en anderen in het algemeen. We kunnen daar natuurijk geen definitieve lijst van geven, want deze zou wisselen van week tot week en bovendien lijkt u hierin ook niet geïnteresseerd.

Natuurlijk delen we deze gegevens ook met de overheid, indien daarom gevraagd. We zijn gewoon gek op beige regenjassen en al zeker als ze met een gerechtelijk bevel komen.

Als u deze website bezoekt, denk er dan aan dat deze website ook uw computer bezoekt. Afhankelijk van welke reclame we op dit moment tonen, plaatsen we ook enkele bestanden op uw computer. Een "koekje" voor u. Nog eens, een lijst hiervan zou u alleen maar vervelend vinden, dus die laten we achterwege. Als u echt nieuwsgierig bent, hebt u al wel eens een aantal URL’s zien verschijnen links onderaan in uw browser die niet meteen bij onze website zelf horen. Of u hebt al eens in uw koekjeslijst gekeken? Maar waarschijnlijk hebt u wel wat beters te doen. Dankzij die koekjes kan de computer van onze adverteerder u beter volgen bij uw exploratie van het Internet. Zo kunnen onze adverteerders uw browser instellingen volgen en bv. ook wat u hier en elders bezoekt. Oh, ja, ook wat u koopt, natuurlijk. En al deze gegevens van sites die u bezoekt zijn gekoppeld aan een unieke identificatie: de uwe.

We slaan natuurlijk ook uw ip adres op. Zo kunnen we zien wat u op het internet bezoekt. En daaruit kennen we niet alleen uw internet provider, maar ook waar u ongeveer woont. En natuurlijk registreren we ook de systeemversie van uw computer, het soort browser dat u gebruikt en de grootte van uw scherm. Al die gegevens samen kunnen u weeral identificeren als deel van een kleine groep.

Al deze verzamelde gegevens zijn natuurlijk strikt anoniem. Tenzij u zo vriendelijk bent het ons zelf te vertellen, natuurlijk. En die gegevens verkopen we niet. Tenzij we morgen van beleid veranderen, wat we op elk moment kunnen doen.

We bewaren deze gegevens zo lang als we daar zin in hebben. En zelfs als we besuiten ze te wissen, zal er waarschijnlijk wel ergens een kopie van in een backup bestand zitten. Dat zal u geen zorg zijn, want die gegevens zijn natuurlijk beveiligd. Niet dat die beveiliging ooit gecontroleerd werd door iemand. U moet ons daar gewoon even in volgen.

Even samengevat, uw gegevens zijn echt wel waardevol voor ons. Onze hele site stort in zonder die data. Al dat harde werk voor niks. Dus doen we ons uiterste best om u gerust te stellen.

We hebben u tenslotte niet gedwongen om deze website te bezoeken, niet? We vragen ook niet om uw bankrekening, niet? Dan moet u toch niet denken dat wij zo gek zijn dat we dit allemaal voor uw mooie ogen doen, niet?

Dit privacy beleidsdocument kan eender wanneer gewijzigd worden. We hebben daar af en toe zin in en soms doen we het ook. En, nee, u heeft er echt niks mee te maken hoe het vroeger was. Dat houden we lekker voor onszelf. Tot hier leest toch niemand.

En voor wie ’t niet doorhad, dit is een persiflage.

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0