Homepagina > Audio & video software > Theater & licht > Qlab

Qlab

vrijdag 13 januari 2012, door wim

QLab van Figure 53 is een toepassing voor Mac OSX waarmee je audio, video en MIDI kan besturen vanuit één en dezelfde applicatie. De eenvoudigste versie van de software is gratis. Maar uniek is dat er naast de koopversies ook een huurversie van dit programma is.

De huurversie laat toe met de gratis versie te beginnen en als je voor een performance er meerdere moet draaien, de software te huren. En dat vanaf 3 US$ per feature bundel per dag. Er is een feature bundel voor audio, video en MIDI.

Audio

Qlab leest audio bestanden met maximaal 16 kanalen en ondersteunt afspelen tot 48 kanalen. Al die audio kan gestart en gestopt worden met een precisie van één sample. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om het volume in- of uit te faden, en dat kan zelfs met zelfgemaakte curves.

Er is ook een interne patchbay, die toelaat audio in- en uitgangen te routeren van en naar meerdere audio interfaces.

Video

De Video Cue kan natuurlijk video spelen, maar ook een lice camera feed tonen en die allemaal met Apple’s Quartz Composer animeren, roteren, schalen... Natuurlijk zijn ook fade-ins, fade-outs en crossfades met al die effecten op alle video bronnen mogelijk.

MIDI

De MIDI sequencer kan zowat alle MIDI apparatuur bedienen en ook SysEx messages sturen. Daarnaast is er ook MIDI Timecode Cue (MTC) ondersteuning om Time Code naar externe toestellen te sturen.

Andere

Naast Qlab heeft Figure 53 nog een aantal andere theater programma’s: Qcart, een soundboard, Streamers, een cue sequencer, LockStep, een ITC locker en Tixato, een ticket verkoop site.
Nota:
Tixato neemt geen nieuwe registraties meer aan sinds november 2015 en zal definitief sluiten in augustus 2016.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0