Homepagina > Audio & video software > DAW > RML Labs SAWstudio

RML Labs SAWstudio

maandag 14 november 2011, door wim

RML Labs SAWstudio is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is door één man (Bob Lentini) ontwikkeld, bestaat al heel lang, alleen voor Windows en is helemaal in assembler geschreven. Dat laatste zorgt ervoor dat het de best presterende DAW op de markt is.

Dat het door al heel lang door één man ontwikkeld wordt, zorgt er niet alleen voor dat het heel anders is dan de meeste DAW’s, maar ook dat het een schare zeer trouwe volgers heeft. Ook al morren die wel eens over ontbrekende features of trage ontwikkelingen, ze stappen niet gauw over.

SAWstudio heeft ook een zeer actieve gemeenschap, natuurlijk mét forum. S.A.C!(Software Audio Console) kost 500 US$, SAWstudio Basic (24 tracks) kost 300 US$, SAWstudio Lite (36 tracks) kost 900 US$ en SAWstudio (72 tracks) kost 2.000 US$.

Ook uniek is de "Good Faith Agreement": Je betaalt 200 US$ en verder 100 US$ per maand tot het hele pakket betaald is, zonder interest.

SAW ondersteunt VST plugins en heeft ook een eigen plugin formaat met heel wat plugins die gratis kunnen gedownload worden.

Voor Windows gebruikers kan dit een hele mooie optie zijn. De meningen erover zijn echter zeer verdeeld, dus doe je research voor je erin investeert. Er is natuurlijk een demo versie beschikbaar voor download, dus kijk of de erg afwijkende manier van werken ook overeenkomt met jou manier van werken!

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0