Homepagina > Gear > Mic voorversterkers > SPL Goldmike 9844

SPL Goldmike 9844

zondag 20 januari 2013, door Hybryds

Als introductie een schaamrood verhaaltje. Toen ik mijn Mic Gold van Thomann ontving plugde ik hem onmiddellijk in en kwam tot de ontdekking dat de lampen niet brandden. Er van uit gaande dat lampen breekbaar zijn testte ik niet verder. Dank zij de uitstekende klantendienstt van Thomann kreeg ik onmiddellijk een andere opgestuurd.

En wat bleek, juist, de lampen brandden weer niet. Na een telefoontje met de importeur van de preamp werd me verteld dat: "New valve pre amps do not burn any more, they glimp..."

Wat een ontgoocheling, ik hield zo van het licht dat uit de lampen kwam....het enige dat licht geeft zijn de level meters van de preamp.

SPL Goldmike 9844

De eerste testen met headphone vond ik niet zo indrukwekkend. Pas als ik het resultaat beluisterde langs de monitors kwam de ruimtelijkheid tot uiting. De Goldmike kleurt het geluidsbeeld niet, maar "verwarmt" en definieert het geluid op een bijna onmerkbare manier.

Naargelang de microfoons die je er mee gebruikt en de zanger kan je nogal plots oversturing in de opnamen krijgen, afregelen is de boodschap. Of er voor zorgen dat je zanger niet uithaalt. (Ik ben nooit een fan geweest van een stem met compressie op te nemen.)

Andere merken brengen nog goedkopere pre amps op de markt, ik vergeleek de Goldmike met de goedkopere en oude vacuum type Behringer Ultra gain 2200 pro (daar brandt de lamp wel!). Ik was tevreden van deze goedkopere preamp, maar de Goldmike heeft een andere gloed in zijn opnamen, iets rijker en dieper dan de andere preamps. Je hoort meer nuances. Het voelt aan alsof de Goldmike van een hogere klasse is. Zullen we zeggen, zijn geluidsbeeld heeft een gouden gloed?

De SPL Goldmike 9844 is een betaalbare professionele preamp die je homestudio opnames een klasse hoger tilt.

Technische gegevens

- Prijs: 444 Euro
- SPL Goldmike 2-kanaals Klasse A tube preamp
- 48 V phantom voeding
- fase omkeer schakelaar
- pad schakelaar
- flair schakelaar
- XLR mic aansluiting
- XLR lijn uit, gebalanceerd
- 1/4" lijn uit, ongebalanceerd
- 19" rack unit, 2HE

Portfolio

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0