Homepagina > Gear > Microfoons > Ribbon > T bone RM700

T bone RM700

dinsdag 5 februari 2013, door Hybryds

Studio test van de t.bone RM 700 Ribbon microphone

In de wereld van de microfoons heb je de hele dure en de betaalbare. Ze hebben allemaal een papiertje met hun technische gegevens, de een al indrukwekkender dan de ander. Maar we mogen niet vergeten dat microfoons met rand apparatuur gebruikt moeten worden, die het karakter van de microfoon beïnvloeden. Technische gegevens zeggen dus niet alles.

T bone is een merk van de Duitse multi music shop: Thomann. Tegen lage prijzen brengen ze verschillende Chinese types microfoons op de markt.

De T Bone RM700 is een dynamische RIBBON microfoon. Een microfoon zet akoestische signalen (lucht trillingen) om in een elektrisch signaal met de hulp van een metalen bandje in de opname kop. Bij een Ribbon mic wordt het geluid opgenomen met een vrij groot ultra dun aluminium bandje dat tussen 2 sterke magnetische polen hangt. Daardoor kan de Ribbon heel accuraat de geluidsgolven opvangen. Het nadeel is dat het een zeer zwak signaal is. De microfoon is ook heel kwetsbaar voor wind, vervoer en gebruik en heeft een degelijke pre amp nodig. We hebben hem enkele maanden gebruikt met een SPL Goldmike 9844 preamp.

JPEG

Conclusie

De RM700 is een fantastische mic om akoestische instrumenten mee op te nemen. De warmte, diepte en ruimtelijkheid van een akoestische gitaar kwamen ongelooflijk tot hun recht. De zangeres haar stem kreeg diepte en ademde, alsof je kon in een ruimte rond haar stem wandelen, echter wanneer ze uithaalde en hard zong, sloeg het geluid beeld direct dicht. Het werd nauw en koud.

Een volgende opname met een punk zanger die brulde en schreeuwde maakte me al vlug duidelijk dat dit type mic geen hoge geluidsdruk aan kan.

Voor deze prijs heb je een fantastische microfoon in een metalen koffertje, daarin in de schuimrubber, een houten doos met de microfoon en de klem standaard. Een klein schatkistje. Voor specifieke opnamen maar met een geweldig geluid.

JPEG

Technische aspecten


- Prijs: 88 euro
- sensitivity: 2mV/Pa (-55dB)
- figure-8 pattern
- Nennimpedance: 600 Ohms
- max. SPL: 148dB bij 1% THD
- frequency response: 30Hz-18KHz
- S/N ratio: 70dB
- Equivalent noise level: 18dB (A-weighted)
- Weight: 794g
- dimensions: 76x165mm
- Includes shockmount, woodbox and aluminum case

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0