Homepagina > Gear > Twirling 720 ambisonic recorder

Twirling 720 ambisonic recorder

vrijdag 3 maart 2017, door wim

De Twirling 720 ambisonic recorder is een handheld met een ambisonic mic en vier kanalen opname. Het is een IndieGogo project en wie een recorder wil zal zo’n 500 op tafel moeten leggen. Dat is zeker een aanvaardbare prijs, maar gaat bv. Zoom ondertussen stilzitten?

GIF

Dat goedkoopste pakket is echter al uitverkocht. Wie nu nog wil instappen, moet er dus minstens twee kopen. En dan stelt zich de vraag of een voorziene leverdatum eind vorig jaar en verder geen nieuws, voldoende vertrouwen wekt.

De Twirling 720 recorder komt met de nodige software, "Twirling 720 Studio". De software converteert raw 4-kanaals opnames naar een aantal andere formaten:

- Eerste Orde Ambisonic B formaat SN3D
- Eerste Orde Ambisonic B formaat FuMa
- Quad Binauraal
- 5.1 surround
- Stereo

Eerste Orde Ambisonic B (FOA-B) formaat wordt door de meeste VR platforms zoals Google Daydream/YouTube, Facebook/Oculus, Milk VR etc. ondersteund.

Quad Binaural is ook een vrij algemeen bekend VR audio formaat, gebruikt door de meeste platforms. Het heeft acht kanalen, in tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden.

Daarnaast laat deze technologie ook toe eenvoudig stereo mic patronen te kiezen NA de opname. Omni, cardioid, hyper-cardioid, sub-cardioid, super-cardioid en 8-vorm, allemaal met een druk op de knop in de software.

Verder kan door de 3D opname ook aan dingen als ruis onderdrukking gedacht worden. Er zou zo’n 20 dB S/R verbetering kunnen bereikt worden in sommige gevallen.

Naast de standalone software, komen er ook "TwirlingWorks" VST & AAX Plugins.

Er wordt ook gewerkt aan een "Twirling 720 Lite". En dat is dan alleen de microfoons met wat elektronica om in te pluggen op een smartphone.

Technische gegevens

- Afmetingen: 200 X 80 X 27 mm
- Frequentie bereik: 80 Hz - 18 kHz
- SR: -68 dB
- Gewicht: 290 g
- Impedantie: Max. 2.0 KΩ @ 1kHz (RL=2.0kΩ)
- Voedingsspanning: 3,8-5 V
- Gevoeligheid: -35 dB
- Maximum SPL: 115 dB
- 4 ingebouwde electret microfoons, 16 mm
- AD: 24bit, 48 of 96 kHz WAV formaat
- Lithium batterij voor 8 uur autonomie
- 128 x 64 ppi LCD display
- USB 2.0
- 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting
- mini SDHC kaart als opslag

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0