Homepagina > Audio & video software > DAW > Plugins > U-HE Satin Tape Machine

U-HE Satin Tape Machine

woensdag 19 juli 2017, door wim

De U-HE Satin tape plugin kost 129 $ + BTW. Het bijzondere eraan is dat naast de vandaag verplichte set tape nabootsers, er ook decoding van oude tapes mee gedaan kan worden.

Daarvoor zijn bv. de meeste oude ruisonderdrukking systemen, zoals Dolby en DBX als presets ingebouwd. Dat kan natuurlijk ook met andere multiband compressie plugins, maar vergt veel meer werk. Dat werk hoef je maar één keer te doen, maar toch...

Een noodzaak is deze VST absoluut niet, maar voor wie wel eens oude tapes inleest, zal het een zeer welkome uitbreiding van de toolbox zijn. Er zijn er nog betere, zoals Celemony’s Capstan, maar die zijn voor de meesten van ons financieel onbereikbaar.

De U-HE Satin Tape Machine plugin komt in VST2, VST3, AU of AAX formaat voor Windows en OSX en werkt ook goed op al wat oudere computers.

Op de website van U-HE is weinig te vinden over Dolby of DBX. De geïnteresseerde heeft meer aan de online pdf manual. Daarin wordt ook nog eens ingegaan op de "Dolby-truc" en andere spielereien met oude noise reduction systems en NAB/IEC encoding/decoding.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0