Homepagina > Podcasting > Ultraschall

Ultraschall

zaterdag 29 december 2018, door wim

Ultraschall is een geheel van een template, software, scripts, menu-instellingen en een skin voor Reaper. Het is bedoeld voor podcasters, maar laat natuurlijk alle functionaliteit van Reaper toe.

Het zorgt er voor dat wie nieuw is met Reaper, niet meteen verloren loopt in die mogelijkheden. En de meeste gebruikte functies die nodig zijn voor het maken van een podcast zijn meteen beschikbaar.

PNG

Een N-1 oplossing die samenwerkt met Ultraschall, is Studiolink. Studiolink is een VST plugin en werkt dus ook met andere DAW’s. Het zorgt er voor dat je telefoon gesprekken van bv. Skype kan opnemen met beide gesprekspartners op een apart spoor (N-1 genaamd). En dat is niet beperkt tot twee gesprekspartners, het kan ook met meer. Het is ook niet beperkt tot Skype, het kan zelfs met de meeste andere VOIP diensten.

Studiolink software is gratis, maar de firma biedt binnenkort ook een hardware oplossing, de Studio Link Box. Interessant voor wie een permanente installatie wil en daarvoor geen complete computer wil inzetten. Een doosje ter grootte van een kleine router, met audio- en uitgangen.

Wie met plannen voor een podcast in z’n hoofd zit, moet zeker eens naar Ultraschall kijken. Het is gratis, en versie 3.1 is al een hele tijd stabiel. En een nieuwe versie is in voorbereiding, maar de Duitse ontwikkelaars gaan niet over één nacht ijs, dus dat kan nog even duren.

Maar ook voor mensen die andere wensen hebben dan de klassieke mix van muziek, kan Ultraschall de moeite zijn. De workflow komt overeen met wat sommigen in theater doen. Ook voor radio makers kan het interessant zijn.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0