Homepagina > Elektronica DHZ > Vocore > Vocore

Vocore

maandag 16 november 2015, door wim

Vocore is een verre neef van de ESP8266, in die zin dat het een goedkope (ca. 20$) microprocessor is die allerlei dingen kan. Daar waar de ESP8266 een eigen OS draait, draait de Vocore onder OpenWRT en is dus meer gericht op router eigenschappen.

Het bordje is heel klein: zo’n 2,5 cm vierkant. Er zitten dan ook alleen pennen op, geen standaard aansluitbussen zoals USB of ethernet. Wil je die, dan moet er een extra bordje bij dat eenvoudig bovenop geplugd wordt, de "VoCore Dock". Dat brengt de prijs dan op zo’n 45 $, maar naast USB en ethernet zit er dan ook een heuse SD card reader op. Verzending via de Chinese post is gratis, express zendingen kosten extra. Uitbreidingen, zoals audio in- en uit, camera... en ook een VoCore2 zijn onderweg.

JPEG

Het is de bedoeling dat je de configuratie wijzigingen, firmware updates e.d. allemaal via Wifi gaat kunnen doen. De webinterface hiervoor, Luci genaamd, is er al, maar er zitten nog een aantal bugs in, waardoor je momenteel beter af bent om firmware updates en ander development stuff via een ouderwetse USB naar serieel adapter doet.

PNG

Documentatie

De documentatie voor het Vocore platform vind je op deze deze Wiki pagina.

Dit artikel beantwoorden

SPIP | | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0